Fazolové kuličky se špenátovým hummusem
Recepty, LuštěninySuroviny
- Fazolové kuličky:
- 150 g bílých fazolí (v suchém stavu) – cca 300 g uvařených
- 40 g sušených rajčat v oleji (4 ks)
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky citronové šťávy
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 4–5 lžic olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Fazolové kuličky se špenátovým hummusem
Postup přípravy receptu
-
Uvařené fazole sceďte a nechte okapat. Promíchejte fazole, rajčata, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, špetku soli, olej, trochu čerstvě mletého pepře a rozmixujte. Z hmoty vytvořte kuličky, velké možná jako padesátikoruna. Dlaně potřete trochou oleje a ještě mezi dlaněmi trochu poválejte, aby se olejem obalily.
Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C (horkovzduch). Pečte asi 30–35 minut. Nechte zchladnout.
Připravte špenátový hummus a podávejte s dýňovým olejem a semínky.