Fazolové kuličky se špenátovým hummusem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

Fazolové kuličky:
150 g bílých fazolí (v suchém stavu) – cca 300 g uvařených
40 g sušených rajčat v oleji (4 ks)
1 stroužek česneku
2 lžičky citronové šťávy
½ lžičky mletého římského kmínu
4–5 lžic olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené fazole sceďte a nechte okapat. Promíchejte fazole, rajčata, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, špetku soli, olej, trochu čerstvě mletého pepře a rozmixujte. Z hmoty vytvořte kuličky, velké možná jako padesátikoruna. Dlaně potřete trochou oleje a ještě mezi dlaněmi trochu poválejte, aby se olejem obalily.

  2. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C (horkovzduch). Pečte asi 30–35 minut. Nechte zchladnout.

  3. Připravte špenátový hummus a podávejte s dýňovým olejem a semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!