Fazolové lusky smažené nebo v placičkách
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300-400 g mladých fazolových lusků
- 2 vejce
- cca 150 ml mléka
- 1/2 lžičky sušeného česneku + mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky + strouhanka podle potřeby
- pažitka
- mletý pepř
- chilli podle chuti
- sůl
- olej na smažení
- mouka na obalení
Postup Fazolové lusky smažené nebo v placičkách
Postup přípravy receptu
-
Fazolky očistíme od tvrdých konců a vcelku uvaříme v osolené vodě, cca 4-5 minut do poloměkka. Scedíme a necháme okapat a vychladnout.
Mezitím připravíme těstíčko. Množství je orientační, těstíčko by mělo být trochu hustší než na palačinky, aby moc nestékalo. Ochutíme kořením a bylinkami dle chuti.
Fazolky, které budeme smažit, obalíme lehce v mouce a namočíme v těstíčku. Já jsem ještě obalila ve strouhance, ale nemusí být. Můžeme dávat hned z těstíčka do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.
Smažíme dozlatova. Na placičky lusky nakrájíme na malé kousky a do těstíčka vmícháme. Lžíci směs nabíráme a klademe do rozehřátého oleje. Smažíme placičky z obou stran a odkládáme na papírový ubrousek.