Tvarožník s hlívou ústřičnou a s brusinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 700 g měkkého tvarohu
- 200 g krystalového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 1 prášek do pečiva
- 200 g změklého másla
- 4 vejce
- 2 lžíce krupičky
- 2 lžíce hladké mouky
- kůra z pomeranče
- 4 vrchovatě lžíce usušené hlívy ústřičné (kdo nemá, tak dá 2 lžíce vanilkového pudinku + 2 lžíce kakaového pudinku)
- 3 lžíce sušených brusinek (rozinek)
Postup Tvarožník s hlívou ústřičnou a s brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny s výjimkou oddělených bílků a prášku do pečiva si dáme do větší misky a promícháme (tvaroh i máslo by mělo mít stejnou pokojovou teplotu).
Z bílků si pak připravíme tuhý sníh a opatrně jej vpracujeme do připravené hmoty v misce- a nakonec vsypeme prášek do pečiva a sušené brusinky, je možné dát i méně cukru, když jsou slazené sušené brusinky.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut na 180°C, raději si pak vložte na tvarožník pečicí papír, neboť rychle tvarožník vyběhne, rychle nahoře zlátne a pak zase spadne dolů, tak, aby se nám nahoře nespálil.
Posypeme moučkovým cukrem a dle každého zdobíme, já jsem si posypala moučník čokoládovou ryzí, může se zdobit i šlehačkou (viz obrázek).
Necháme vychladnout.