Tvarožník s hlívou ústřičnou a s brusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

700 g měkkého tvarohu
200 g krystalového cukru
2 vanilkové cukry
1 prášek do pečiva
200 g změklého másla
4 vejce
2 lžíce krupičky
2 lžíce hladké mouky
kůra z pomeranče
4 vrchovatě lžíce usušené hlívy ústřičné (kdo nemá, tak dá 2 lžíce vanilkového pudinku + 2 lžíce kakaového pudinku)
3 lžíce sušených brusinek (rozinek)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny s výjimkou oddělených bílků a prášku do pečiva si dáme do větší misky a promícháme (tvaroh i máslo by mělo mít stejnou pokojovou teplotu).

  2. Z bílků si pak připravíme tuhý sníh a opatrně jej vpracujeme do připravené hmoty v misce- a nakonec vsypeme prášek do pečiva a sušené brusinky, je možné dát i méně cukru, když jsou slazené sušené brusinky.

  3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut na 180°C, raději si pak vložte na tvarožník pečicí papír, neboť rychle tvarožník vyběhne, rychle nahoře zlátne a pak zase spadne dolů, tak, aby se nám nahoře nespálil.

  4. Posypeme moučkovým cukrem a dle každého zdobíme, já jsem si posypala moučník čokoládovou ryzí, může se zdobit i šlehačkou (viz obrázek).

  5. Necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!