Salcburské noky s meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru pískového
1 lžíce hladké mouky
špetka soli
pár kapek citronové šťávy
lžička másla a cukr na vymazání misky
meruňkový kompot
1 lžička maizeny nebo pudinkového prášku
1 lžička cukru
1 lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli a pár kapkami citronu vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky s oběma cukry utřeme do pěny.

  2. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme tuhý sníh a lžíci mouky a navršíme do zapékací misky, vymazané máslem a vysypané cukrem.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut - dozlatova.

  4. Mezitím vyndáme pár meruněk z kompotu, necháme je okapat a z kompotové šťávy, maizeny, lžičky cukru a lžičky másla svaříme omáčku.

  5. Dezert podáváme horký, obložený meruňkami a přelitý meruňkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!