Hruškový tvarožník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 0,5 kg tvarohu
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 1 pudinkový prášek
- 10 hrušek
- 4-5 PL moučkového cukru
- vanilkový cukr
- nasekané mandle
Postup Hruškový tvarožník
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozklepneme žloutky, bílky ušleháme v tuhý sníh, hrušky okrájíme a nastrouháme najemno.
Ke žloutkům přidáme tvaroh, cukr, nastrouhané hrušky včetně šťávy z nich, pudinkový prášek a vanilkový cukr. Vymícháme těsto, do kterého na závěr jemně vmícháme sníh.
Těsto vlijeme na plech, uhladíme a posypeme nasekanými mandlemi.
Pečeme na cca 150 - 180 stupňů, asi 40-50 minut, je třeba to hlídat podle trouby.