Kuřecí prsíčko s vůní Olomouce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí prsa, tvarůžky, sušená rajčata, lžička dionské hořčice, česnek, sůl-nemusí být, hladká mouka, olej na smažení
Na 1 kus prsíčka použijeme:
1-2 sušená rajčata, 1 kolečko tvarůžků, půl lžičky hořčice, 1 stroužek česneku.

Postup přípravy receptu

  1. Do kuřecího prsa vykrojíme kapsu, snažíme se nikde neproříznout.

  2. Tvarůžky nastrouháme na hrubších nudličkách, přidáme hořčici, rozetřený česnek, na kousíčky nakrájená sušená rajčata. Vše promícháme a směsí plníme kapsu. Zevnitř rozhodně nesolíme, ani nepepříme, směs je dost pikantní.

  3. Prsíčko sepneme špejlí, aby nám směs nevytékala a pokud máme rádi slanější, můžeme zvenku malinko osolit.

  4. Obalíme v hladké mouce a smažíme na mírném ohni z obou stran, popřípadě i z boků dorůžova. Podáváme s opečenými brambory, bramborovým salátem, popřípadě se zeleninovým salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!