Kuřecí prsíčko s vůní Olomouce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Kuřecí prsa, tvarůžky, sušená rajčata, lžička dionské hořčice, česnek, sůl-nemusí být, hladká mouka, olej na smažení
- Na 1 kus prsíčka použijeme:
- 1-2 sušená rajčata, 1 kolečko tvarůžků, půl lžičky hořčice, 1 stroužek česneku.
Postup Kuřecí prsíčko s vůní Olomouce
Postup přípravy receptu
-
Do kuřecího prsa vykrojíme kapsu, snažíme se nikde neproříznout.
Tvarůžky nastrouháme na hrubších nudličkách, přidáme hořčici, rozetřený česnek, na kousíčky nakrájená sušená rajčata. Vše promícháme a směsí plníme kapsu. Zevnitř rozhodně nesolíme, ani nepepříme, směs je dost pikantní.
Prsíčko sepneme špejlí, aby nám směs nevytékala a pokud máme rádi slanější, můžeme zvenku malinko osolit.
Obalíme v hladké mouce a smažíme na mírném ohni z obou stran, popřípadě i z boků dorůžova. Podáváme s opečenými brambory, bramborovým salátem, popřípadě se zeleninovým salátem