Eintopf s kapustou a uzeným

Recepty, Polévky

Suroviny

uzené maso libovolného výběru
1 menší kapusta
3 mrkve
1 cibule
2 brambory
2 hrsti těstovin fusilli
1 polévková lžíce sádla
nové koření
pepř černý celý
pár stroužků česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z uzených žeber a masa si uděláme vývar: zalejeme vodou, přidáme černý pepř, nové koření a česnek, dle chuti a zvyku.

  2. Maso vyndáme, dáme stranou a rozkrájíme.

  3. Ve větším hrnci na lžíci sádla zpěníme najemno nakrájenou cibuli a mrkev na půlkolečka.

  4. Přidáme brambory nakrájené na velejemno (rozvaří se a zahustí nám polévku). Zalijeme horkým vývarem a cca 5 minut vaříme.

  5. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu a uzené a vaříme dalších 5 minut.

  6. Nakonec přidáme těstoviny a vaříme dle návodu doměkka.

  7. Odstavíme z ohně, případně dosolíme (já nesolila, uzené bylo slané dost) a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!