Eintopf s kapustou a uzeným
Recepty, PolévkySuroviny
- uzené maso libovolného výběru
- 1 menší kapusta
- 3 mrkve
- 1 cibule
- 2 brambory
- 2 hrsti těstovin fusilli
- 1 polévková lžíce sádla
- nové koření
- pepř černý celý
- pár stroužků česneku
- sůl
Postup Eintopf s kapustou a uzeným
Postup přípravy receptu
-
Z uzených žeber a masa si uděláme vývar: zalejeme vodou, přidáme černý pepř, nové koření a česnek, dle chuti a zvyku.
Maso vyndáme, dáme stranou a rozkrájíme.
Ve větším hrnci na lžíci sádla zpěníme najemno nakrájenou cibuli a mrkev na půlkolečka.
Přidáme brambory nakrájené na velejemno (rozvaří se a zahustí nám polévku). Zalijeme horkým vývarem a cca 5 minut vaříme.
Přidáme na proužky nakrájenou kapustu a uzené a vaříme dalších 5 minut.
Nakonec přidáme těstoviny a vaříme dle návodu doměkka.
Odstavíme z ohně, případně dosolíme (já nesolila, uzené bylo slané dost) a podáváme s čerstvým pečivem.