Eintopf - aneb luštěniny se zeleninou a trampským cigárem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g brambor
250 g žluté čočky
1,5 l zeleninového vývaru
2 mrkve
1 řapíkatý celer
1 cibule
půlka malého pórku
sůl
pepř
1/2 brokolice
dijonská hořčice
muškátový květ
1,5 nožičky trampského cigára
(může být uzené nebo vepřové maso)

Postup přípravy receptu

  1. Žlutou čočku uvaříme podle návodu. Nenamáčíme. V druhé nádobě uvaříme v zeleninovém vývaru pokrájené brambory, cibuli, jarní cibulku nebo pórek, celer a mrkev.

  2. Vaříme doměkka. Nakonec přidáme krátce povařit pokrájenou brokolici.

  3. Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a vmícháme podle chuti dijonskou hořčici.

  4. Trampské cigáro nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Povaříme cca 5-7 minut. Přimícháme uvařenou a přecezenou čočku. Podáváme s pokrájenou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!