Houbařská polévka zalitá

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g čerstvých hub (popř. žampiony)
tuk (olej, sádlo)
sterilovaný kopr (bez nálevu)
7 dl vývar (Masox)
2-3 středně velké brambory
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1,5 dl mléka
1 vejce
ocet
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, na plátky krájené houby krátce podusíme na tuku.

  2. Z části másla a hladké mouky si uděláme zásmažku, zalijeme vývarem, přidáme na kostičky krájené brambory s vaříme, až jsou brambory poloměkké.

  3. Potom přidáme podušené houby, kopr a společně vaříme. Těsně před koncem vaření přidáme mléko a zamícháme rozšlehané vejce.

  4. Polévku dochutíme solí, octem a cukrem podle chuti.

  5. Necháme projít varem a nakonec odstavenou polévku zjemníme zbytkem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!