Houbařská polévka zalitá
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g čerstvých hub (popř. žampiony)
- tuk (olej, sádlo)
- sterilovaný kopr (bez nálevu)
- 7 dl vývar (Masox)
- 2-3 středně velké brambory
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1,5 dl mléka
- 1 vejce
- ocet
- sůl
- cukr
Postup Houbařská polévka zalitá
Postup přípravy receptu
-
Očištěné, na plátky krájené houby krátce podusíme na tuku.
Z části másla a hladké mouky si uděláme zásmažku, zalijeme vývarem, přidáme na kostičky krájené brambory s vaříme, až jsou brambory poloměkké.
Potom přidáme podušené houby, kopr a společně vaříme. Těsně před koncem vaření přidáme mléko a zamícháme rozšlehané vejce.
Polévku dochutíme solí, octem a cukrem podle chuti.
Necháme projít varem a nakonec odstavenou polévku zjemníme zbytkem másla.