Přírodní plátek s přelivem, nejen z fenyklu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky krkovičky bez kosti nebo drůbežích řízků...
sůl
pepř mletý
olej
Dále:
200 g fenyklu
50 g krájených sušených rajčat
olej z naložených sušených rajčat
100 g nebo Paloučku, Lučiny nebo žervé...
5-6 lžic bílého vína
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky...), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi s troškou rozpáleného oleje či sádla je osmažíme z obou stran dozlatova.

  2. Během smažení masa připravíme v jiné pánvi či kastrolku fenyklový přeliv: na zhruba třech lžících oleje z nakládaných sušených rajčat osmažíme dosklovata na nudličky pokrájený fenykl, ke kterému následně přidáme pokrájená sušená rajčata, víno a rozdrobený přírodní sýr. Vše necháme krátce pod pokličkou prohřát a podusit, poté odklopíme, promícháme, dle potřeby (požadované hustoty) naředíme po lžících vodou, dle chuti dosolíme a opepříme.

  3. Přírodní plátky doplníme na talíři krémovým fenyklovým přelivem a podáváme s námi vybranou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!