Přírodní Švesťákovy karbanátky s omáčkou z červeného vína

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na karbanátky:
1,5 kg mletého masa
1 bílá cibule (nastrouhaná, ale může být i jemně krájená)
1 červená cibule (jemně krájená)
4-6 lžiček hustého bílého jogurtu
4-6 lžiček plnotučné hořčice
1 vajíčko
sůl
pepř
oregano
Tandoori Masala
strouhanka
Na podlití:
1 červená cibule
140 g rajského protlaku
400-500 ml červeného vína
300-400 ml vody
2 špetky soli
2-4 lžičky třtinového cukru
trocha oregana

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso důkladně promícháme se všemi ingrediencemi. Podle potřeby přidáme strouhanku, aby směs nebyla příliš lepivá ani suchá. Dáme odležet do lednice alespoň na 1,5 hodiny.

  2. Rajský protlak s cukrem, solí a oreganem rozmícháme v červeném víně, přilijeme vodu a přidáme jemně krájenou červenou cibuli.

  3. Z masa tvarujeme větší karbanátky a skládáme je na hluboký plech nebo do zapékací misky, kde je podlijeme. Přikryté dusíme cca 30 minut při 180 °C, poté odkryjeme, přidáme teplotu na 200 °C a dopečeme do zlatova. Podáváme s bramborou kaší nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!