Přírodní Švesťákovy karbanátky s omáčkou z červeného vína
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Na karbanátky:
- 1,5 kg mletého masa
- 1 bílá cibule (nastrouhaná, ale může být i jemně krájená)
- 1 červená cibule (jemně krájená)
- 4-6 lžiček hustého bílého jogurtu
- 4-6 lžiček plnotučné hořčice
- 1 vajíčko
- sůl
- pepř
- oregano
- Tandoori Masala
- strouhanka
- Na podlití:
- 1 červená cibule
- 140 g rajského protlaku
- 400-500 ml červeného vína
- 300-400 ml vody
- 2 špetky soli
- 2-4 lžičky třtinového cukru
- trocha oregana
Postup Přírodní Švesťákovy karbanátky s omáčkou z červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso důkladně promícháme se všemi ingrediencemi. Podle potřeby přidáme strouhanku, aby směs nebyla příliš lepivá ani suchá. Dáme odležet do lednice alespoň na 1,5 hodiny.
Rajský protlak s cukrem, solí a oreganem rozmícháme v červeném víně, přilijeme vodu a přidáme jemně krájenou červenou cibuli.
Z masa tvarujeme větší karbanátky a skládáme je na hluboký plech nebo do zapékací misky, kde je podlijeme. Přikryté dusíme cca 30 minut při 180 °C, poté odkryjeme, přidáme teplotu na 200 °C a dopečeme do zlatova. Podáváme s bramborou kaší nebo s chlebem.