Zeleninová polévka s krupicí

Recepty, Polévky

Suroviny

3 střední mrkve
1/2 menšího celeru
2 petžele
kedluben
kdo chce může přidat hrášek
květak nebo co kdo má rád
máslo
masox
sůl
pepř
vejce
libeček nebo nějaké bylinky(pažitka, petržel..)
na jíšku:
máslo
hladká mouka
krupička

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nastrouháme na větší kusy. V hrnci si rozpustíme máslo a osmahneme na něm zeleninu (cca 10 minut), když se připaluje přidat trochu másla.

  2. Poté zalijeme horkou vodou, přidáme masox, sůl a pepř. Necháme vařit do úplného změknutí. Mezitím si připravíme jíšku na zahuštění, na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme poměr 1:1 hladkou mouku a krupičku, necháme zpěnit.

  3. Když je jíška hotová přidáme do vroucí polévky a zamícháme. Ke ke konci přidáme rozšlehané vejce a libeček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!