Zeleninová polévka s krupicí
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 střední mrkve
- 1/2 menšího celeru
- 2 petžele
- kedluben
- kdo chce může přidat hrášek
- květak nebo co kdo má rád
- máslo
- masox
- sůl
- pepř
- vejce
- libeček nebo nějaké bylinky(pažitka, petržel..)
- na jíšku:
- máslo
- hladká mouka
- krupička
Postup Zeleninová polévka s krupicí
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nastrouháme na větší kusy. V hrnci si rozpustíme máslo a osmahneme na něm zeleninu (cca 10 minut), když se připaluje přidat trochu másla.
Poté zalijeme horkou vodou, přidáme masox, sůl a pepř. Necháme vařit do úplného změknutí. Mezitím si připravíme jíšku na zahuštění, na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme poměr 1:1 hladkou mouku a krupičku, necháme zpěnit.
Když je jíška hotová přidáme do vroucí polévky a zamícháme. Ke ke konci přidáme rozšlehané vejce a libeček.