Zeleninová polévka s červenou čočkou a rajčaty

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
2 brambory
3 žampiony
1 mrkev
1 kořenová petržel
5 středně velkých rajčat
hrnek červené čočky
zeleninový vývar
petrželka
saturejka
sůl a pepř
1 bobkový list
2 kuličky nového koření

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Když cibulka zavoní, přidáme nasekaný česnek, na kostky pokrájené brambory a zprudka orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme petrželku, saturejku, bobkový list a nové koření. Dále do polévky přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, petržel, žampiony a pozvolna vaříme.

  2. Když je zelenina poloměkká, tak do polévky přisypeme čočku a nasekaná rajčata, která jsme přidtím spařili horkou vodou a zbavili slupky. Polévku pozvolna vaříme do změknutí všech surovin. Podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!