Zeleninová polévka s červenou čočkou a rajčaty
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 brambory
- 3 žampiony
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 5 středně velkých rajčat
- hrnek červené čočky
- zeleninový vývar
- petrželka
- saturejka
- sůl a pepř
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
Postup Zeleninová polévka s červenou čočkou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Když cibulka zavoní, přidáme nasekaný česnek, na kostky pokrájené brambory a zprudka orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme petrželku, saturejku, bobkový list a nové koření. Dále do polévky přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, petržel, žampiony a pozvolna vaříme.
Když je zelenina poloměkká, tak do polévky přisypeme čočku a nasekaná rajčata, která jsme přidtím spařili horkou vodou a zbavili slupky. Polévku pozvolna vaříme do změknutí všech surovin. Podáváme horké.