Zeleninová polévka s kapřím masem

Recepty, Polévky

Suroviny

skelet z kapra i s vrstvou masa
2 l studené vody
1 střední cibule
1 stroužek česneku
1/4 celeru
2 mrkve
1 kořenová petržel
8 kuliček nového koření
2 bobkové listy
12 kuliček celého pepře
3 lžíce hladké mouky
nasekaná petržel
2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné části kapra dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která se vytvořila na hladině. Přidáme bobkový list, kuličky pepře, nové koření a sůl. Vaříme 30 minut a poté vývar scedíme a ze skeletu obereme maso.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nahrubo nastrouhanou zeleninu a pokrájenou cibuli a česnek. Když zelenina získá zlatavou barvu, tak zasypeme moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme rybím vývarem, promícháme a necháme 20 minut provařit na mírném ohni. Polévku ještě dochutíme solí, pepřem, přidáme kapří maso, nasekanou petrželku a servírujeme s osmaženým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!