Zeleninová polévka s kapřím masem
Recepty, PolévkySuroviny
- skelet z kapra i s vrstvou masa
- 2 l studené vody
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/4 celeru
- 2 mrkve
- 1 kořenová petržel
- 8 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 12 kuliček celého pepře
- 3 lžíce hladké mouky
- nasekaná petržel
- 2 lžíce másla
Postup Zeleninová polévka s kapřím masem
Postup přípravy receptu
-
Očištěné části kapra dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která se vytvořila na hladině. Přidáme bobkový list, kuličky pepře, nové koření a sůl. Vaříme 30 minut a poté vývar scedíme a ze skeletu obereme maso.
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nahrubo nastrouhanou zeleninu a pokrájenou cibuli a česnek. Když zelenina získá zlatavou barvu, tak zasypeme moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme rybím vývarem, promícháme a necháme 20 minut provařit na mírném ohni. Polévku ještě dochutíme solí, pepřem, přidáme kapří maso, nasekanou petrželku a servírujeme s osmaženým pečivem.