Pečená krkovice marinovaná v pomerančové marinádě s chilli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500-600 g krkovice (plátky)
- větší cibule
- Marináda:
- šťáva z jednoho pomeranče
- 3 lžíce oleje
- 4 utřené stroužky česneku
- 2 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce kvalitního kečupu
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1-2 nasekané chilli papričky podle chuti a velikosti
- lžička mleté papriky (může být i pálivá)
- sůl
- pepř
Postup Pečená krkovice marinovaná v pomerančové marinádě s chilli
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na chvíli stranou. Mezitím připravíme marinádu a dochutíme.
Maso ukládáme do misky a pořádně v marinádě vykoupeme. Necháme uležet nejméně 3 hodiny, ideálně do druhého dne.
Připravíme pekáček a na dno dáme cibuli nakrájenou na proužky. Na cibuli uložíme plátky masa i s marinádou a pekáček přikryjeme.
Pečeme na 180 stupňů do měkka. Během pečení maso přeléváme výpekem. Podle potřeby malinko podlijeme vodou.
Před dopečením odkryjeme a dopečeme na barvu. Podáváme s rýži, různě upravenými bramborami nebo jen s chlebem a sterilovanou zeleninou.