Pečená krkovice marinovaná v pomerančové marinádě s chilli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500-600 g krkovice (plátky)
větší cibule
Marináda:
šťáva z jednoho pomeranče
3 lžíce oleje
4 utřené stroužky česneku
2 lžíce sojové omáčky
3 lžíce kvalitního kečupu
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1-2 nasekané chilli papričky podle chuti a velikosti
lžička mleté papriky (může být i pálivá)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na chvíli stranou. Mezitím připravíme marinádu a dochutíme.

  2. Maso ukládáme do misky a pořádně v marinádě vykoupeme. Necháme uležet nejméně 3 hodiny, ideálně do druhého dne.

  3. Připravíme pekáček a na dno dáme cibuli nakrájenou na proužky. Na cibuli uložíme plátky masa i s marinádou a pekáček přikryjeme.

  4. Pečeme na 180 stupňů do měkka. Během pečení maso přeléváme výpekem. Podle potřeby malinko podlijeme vodou.

  5. Před dopečením odkryjeme a dopečeme na barvu. Podáváme s rýži, různě upravenými bramborami nebo jen s chlebem a sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!