Žampionové suchohřiby

Recepty, Mleté maso

Suroviny

mleté maso mix
vejce
smažená sušená cibule
rohlíky
mléko
koření
krémové žampiony
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z větších žampionů vyřízneme nožičky, kloboučky neloupeme. Hlavičky vymažeme česnekovou solí nebo utřeným česnekem a osolíme.

  2. Mleté maso zpracujeme na sekanou - smícháme s rohlíky namočenými v mléce, přidáme vajíčko, cibulku, koření jaké máte rádi (používám suchou polévkovou směs Alnatura z DM). Přidala jsem i na kostičky pokrájený zbytek uzeného, opečeného spolu s nožičkami od žampionů.

  3. Z masové směsi utvoříme kuličky, které vmáčkneme do kloboučků a pečeme (hlavičkou dolů:)) asi půl hodiny - dokud není sekaná upečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!