Kuřecí prsa v pikantní žampionové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích prsíček
200 – 250 g žampionů
olej
máslo
sůl
pepř
mlety kmín
sušený česnek
1 – 2 kávové lžičky hladké mouky
2 dl smetany
1 PL dobrého kečupu,
1 PL sójové omáčky
chilli paprička nebo chilli koření podle chuti
3 střiky worčestru

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, opečeme na kousku másla, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, posypeme špetkou mletého (nebo drceného) kmínu a granulovaným sušeným česnekem, dusíme doměkka.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, osolíme, a opepříme. Na pánev dáme olej a v rozehřátém oleji opečeme kuřecí kousky, posypeme troškou mouky, zasmahneme a podlijeme vodou a smetanou (já dala smetanu na vaření). Přidáme i podušené houby, ochutíme solí, sušeným česnekem, worčestrem, sójovou omáčkou a lžící kečupu. Pár minut společně povaříme.

  3. Kdo nepoužívá kečup, přidá do základu při opékání masa lžíci protlaku, omáčku pak může malinko přisladit, to podle chuti. Milovníci ostrých jídel si přidají chilli koření nebo ostrou papričku. Podáváme s rýží, těstovinami nebo moučnými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!