Ohnivé kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 velké kuřecí čtvrtky
- 1 velká cibule
- 1 velká mrkev
- 1 sklenice leča (400 ml)
- 1 plechovka červených fazolí - nebo i bílých v rajčatové šťávě
- 200 ml kečupu nebo 60 g rajčatového protlaku
- 2 káv.lžičky mleté sladké papriky
- 1/4 většího pórku
- 5 velkých žampionů
- 1 kávová lžička třtinového cukru
- sůl
- pepř
- 5 stroužků česneku
- feferonka
- 2 lžíce oleje
Postup Ohnivé kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, rozdělíme na 6 porcí, osolíme a opepříme a na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme a do výpeku dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou mrkev, osmahneme, přidáme lžičku cukru, mletou červenou papriku, na to vsypeme lečo, fazole, kečup a chvíli, 5-10 minut, povaříme. Vše, včetně opečeného kuřete, vložíme do pomalého hrnce, přidáme zbylé suroviny, teda žampiony pokrájené na větší kousky, pórek na hrubší kolečka, feferonku a dusíme.
Pak jsou dvě možnosti, jak tento pokrm tepelně zpracujeme. Já jsem ho dělala v PH (pomalém hrnci), ale zrovna tak dobře lze dělat v remosce nebo v troubě. V pomalém hrnci na HIGH dusíme asi 4 hodiny, v troubě nebo remosce stačí dusit asi hodinu.
Podáváme nejlépe s rýží, ale i brambory nebo bramborovými noky apod.