Bůček pečený v marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřového bůčku bez kůže
- velká cibule
- marináda
- 4 stroužky utřeného česneku
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce dijonské hořčice
- chilli pasta podle chuti
- lžička uzené papriky
- špetička cukru
- sůl
- pepř
Postup Bůček pečený v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na cca 5 cm proužky. Smícháme marinádu ze smetany a zbytkem surovin. Ochutnáme a dochutíme dle svých chutí.
Plátky bůčku naložíme do marinády na 24 hodin. Před pečením maso hodinku předem vytáhneme.
Do pekáčku nakrájíme cibuli a maso i s marinádou uložíme. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme pomalu při 160 st. cca 2 hodinky.
Průběžně je-li třeba podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu.