Briošky se švestkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/3 hrnku mléka
- 2 vejce
- 5 lžic Hery (rozpuštěné)
- 2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky
- špetka soli
- 3 lžíce cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 kostky droždí
- 18 švestek
- 1 vejce (na potření)
Postup Briošky se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Těsto zaděláme v domácí pekárně.
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných dílků.
Každý dílek roztáhneme prsty do čtverce, na ten položíme tři půlky švestek a cípky těsta mezi švestkami přitiskneme k sobě.
Utvoříme jakýsi šáteček, který vložíme do důlku v maffinovém plechu, který jsme vyložili papírovým košíčkem nebo čtverečkem pečícího papíru.
Povrch briošek potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 25 minut.
Upečené briošky vyjmeme z plechu, necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.