Briošky se švestkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/3 hrnku mléka
2 vejce
5 lžic Hery (rozpuštěné)
2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky
špetka soli
3 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/2 kostky droždí
18 švestek
1 vejce (na potření)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme v domácí pekárně.

  2. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto.

  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných dílků.

  4. Každý dílek roztáhneme prsty do čtverce, na ten položíme tři půlky švestek a cípky těsta mezi švestkami přitiskneme k sobě.

  5. Utvoříme jakýsi šáteček, který vložíme do důlku v maffinovém plechu, který jsme vyložili papírovým košíčkem nebo čtverečkem pečícího papíru.

  6. Povrch briošek potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 25 minut.

  7. Upečené briošky vyjmeme z plechu, necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!