Konfitovaný bůček

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600-700 g bůčku
5-6 stroužků česneku
cca 500 g rozpuštěného sádla
snítka rozmarýnu
drcený kmín
Nálev:
na 1000 ml vody 40 g soli

Postup přípravy receptu

  1. Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a osušíme.

  2. Připravíme pekáček s poklicí. Bůček promícháme s nakrájeným česnekem a kmínem. Uložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn a zalijeme sádlem tak, aby bylo vše zalité.

  3. Přiklopený pekáček dáme do předehřáté trouby na 120 st. Pečeme 4-5 hodin do úplného změknutí. Poté opatrně slijeme sádlo a necháme ho v pekáčku jen tak do poloviny masa.

  4. Troubu zesílíme na 230 st. a dopečeme dozlatova, můžeme poprášit mletou paprikou. Maso přeléváme výpekem. Upečené maso podáváme se špenátem nebo se zelím a knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!