Konfitovaný bůček
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600-700 g bůčku
- 5-6 stroužků česneku
- cca 500 g rozpuštěného sádla
- snítka rozmarýnu
- drcený kmín
- Nálev:
- na 1000 ml vody 40 g soli
Postup Konfitovaný bůček
Postup přípravy receptu
-
Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a osušíme.
Připravíme pekáček s poklicí. Bůček promícháme s nakrájeným česnekem a kmínem. Uložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn a zalijeme sádlem tak, aby bylo vše zalité.
Přiklopený pekáček dáme do předehřáté trouby na 120 st. Pečeme 4-5 hodin do úplného změknutí. Poté opatrně slijeme sádlo a necháme ho v pekáčku jen tak do poloviny masa.
Troubu zesílíme na 230 st. a dopečeme dozlatova, můžeme poprášit mletou paprikou. Maso přeléváme výpekem. Upečené maso podáváme se špenátem nebo se zelím a knedlíky.