Křenová omáčka z Hokkaido dýně s uzeným masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

900 g uzeného masa vcelku
1 l vody
5 kuliček nového koření
5 kuliček černého pepře
2 bobkové listy
na omáčku budeme potřebovat
2 lžíce oleje
1 cibuli
600 ml uzeného vývaru
500 g dýně Hokkaido
300 g jablek
3 lžíce krenexu
1 vrchovatou lžíci nastrouhaného křenu
1 plátek másla
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.

  2. Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má dýně zdravou slupku, loupat ji nemusíme, pouze nakrájíme na kostky.

  3. V hlubším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, jablka,uzený vývar a uvaříme doměkka.

  4. Poté vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme krenex, čerstvý křen, máslo na zjemnění a ještě 5minut provaříme.

  5. Omáčku podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu a dochutíme. Podáváme s knedlíkem a plátkem uzeného masa


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!