Nektarinková zmrzlina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 7 měkkých nektarinek
- 1 tuba Jesenky (zahuštěná slazená smetana- 75g)
- šťáva a nastrouhaná kůra z 1 limetky
Postup Nektarinková zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Nektarinky opláchneme, vypeckujeme a pokud nám nevadí slupka, všechno rozmixujeme nahrubo. Přidáme Jesenku, kůru a šťávu z limetky, důkladně promícháme a nalijeme do uzavíratelné litrové krabičky.
Dáme do mrazáku na 8 hodin zmrznout. Během mražení je dobré alespoň 2-3x mrznoucí směs v krabičce promíchat.
Před podáváním necháme zmrzlinu v krabičce povolit 10 minut při pokojové teplotě, aby se nám při servírování dobře nabírala.