Mexický guláš á la Krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- 250 g bůčku
- 100 g uzeného bůčku
- 3 střední cibule
- 3 PL mleté sladké papriky
- sůl
- mletý pepř
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- 2 kapie
- 1 střední rajče
- sterilovaná kukuřice
- chilli papričky
- vývar
- domácí kečup
- asi 25 g chilli čokoláda
- olivový olej
- sádlo
- sójovou omáčku
Postup Mexický guláš á la Krkovička
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném sádle a na kostičky nakrájeném uzeném bůčku osmažíme do hněda cibuli, přidáme divoké koření a na kostky pokrájené maso.
Orestujeme a zaprášíme mletou sladkou papriku, sůl, pepř a za občasného míchání a mírného podlévání vývarem dusíme maso, až je poloměkké.
Přidáme na kostky nakrájená rajčata, kapii, chilli papričky, kečup a podlijeme vývarem, přidáme nastrouhanou čokoládu, a mnou oblíbenou sójovou omáčku. Po změknutí masa přidáme 2 lžičky oliv. oleje a pokud je potřeba zahustíme a dochutíme