Bezlepková mořská štika v rýžové krupičce(bez vajec)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

filety z mořské štiky (dle počtu strávníků)
2 polévkové lžíce rýžové krupičky
směs koření na ryby domácí
sůl
Rychlý dresink: (na fotce není)
1/2 kelímku kysané smetany (bez škrobu)
1 polévková lžíce majonézy Hellmans
hrst sekané petrželky
hrst sekané pažitky
špetku sušeného česneku pro vůni
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety z mořské štiky necháme téměř rozmrazit. Dobře je osušíme a přepůlíme. Bývají dost dlouhé a hůře se s nimi při smažení manipuluje.

  2. Do misky dáme rýžovou krupičku. V další mističce si namícháme koření na ryby. V kupovaných směsích by mohl být právě ten neřád lepek.

  3. Smícháme po kávové lžičce sušeného česneku, kari koření, červené papriky, mletého kmínu, soli. Kdo rád kopr, může dát sušený.

  4. Směs koření smícháme s krupičkou.

  5. V pávni rozpálíme olej. Teprve nyní ryby pěkně obalíme v kořeněné krupičce,(jinak oal začne vlhnout a pak se přichytává k pánvi) obal přimáčkneme k masu a usmažíme do zlatova.

  6. Dáme lehce osušit do papírové utěrky.

  7. Ingredience na dresink dobře vymíchat a vychladit. A už jen servírovat. U nás byla štika s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!