Bezlepková bramboračka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

4 střední brambory
4 mrkve
1 petržel
1/2 malého celeru
3 ředkvičky
1 stroužek česneku
malý kousek kůže od špeku (pro příchuť, ale můžeme vynechat)
hrst sušených hub
1,5 l vody
1 lžička mořské soli
suchá bezlepková jíška
Koření:
1 lžička čerstvé petrželky
1 lžička čerstvého tymiánu
1 lžička majoránky
1 lžíce celerové natě
1 lžička čerstvého libečku
mořská sůl pro případné dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl, houby a špekovou kůži, zalijeme vodou a necháme přikryté pomalu dusit, dokud zelenina není al dente.

  2. Přidáme koření a necháme vše provařit. Nakonec vyndáme kůži a opatrně zahustíme jíškou (má tendenci houstnout pomalu a v momentě až příliš rychle, proto ji sypeme jen velmi pozvolna a dáme čas na zhoustnutí, než přidáme více jíškové směsi). Můžeme dosolit dle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!