Bezlepková bramboračka
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 4 střední brambory
- 4 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 malého celeru
- 3 ředkvičky
- 1 stroužek česneku
- malý kousek kůže od špeku (pro příchuť, ale můžeme vynechat)
- hrst sušených hub
- 1,5 l vody
- 1 lžička mořské soli
- suchá bezlepková jíška
- Koření:
- 1 lžička čerstvé petrželky
- 1 lžička čerstvého tymiánu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce celerové natě
- 1 lžička čerstvého libečku
- mořská sůl pro případné dochucení
Postup Bezlepková bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl, houby a špekovou kůži, zalijeme vodou a necháme přikryté pomalu dusit, dokud zelenina není al dente.
Přidáme koření a necháme vše provařit. Nakonec vyndáme kůži a opatrně zahustíme jíškou (má tendenci houstnout pomalu a v momentě až příliš rychle, proto ji sypeme jen velmi pozvolna a dáme čas na zhoustnutí, než přidáme více jíškové směsi). Můžeme dosolit dle potřeby.