Krůtí soté s hlívou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích prsou
- 200 g libové anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 250 g hlívy ústřičné
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 sklenka leča, (nejlépe domácího)
- olej
Postup Krůtí soté s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a restujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu, nakrájenou na proužky a chvíli to necháme opékat. Opečené maso lehce podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme.
Po chvíli přidáme rozmačkaný česnek, sůl a pepř a dusíme dále. Když je maso měkké, ochutíme ho sójovou omáčkou a nakonec přidáme lečo. Ještě trochu necháme povařit a vypneme. Jako přílohu volíme rýži, hranolky nebo čerstvý chleba.