Cheesecake - jednoduchý, pravý

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
250 g sušenek (nejvíce se mi osvědčily Clubky)
125 g másla
Náplň:
500 g sýr Philadelphia
100 g cukru (já dal třtinový)
2 vejce
150 g zakysané smetany
2 lžičky vanilkového cukru
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozdrtíme sušenky. Já vzal např. kladívko na maso:)

  2. K sušenkám přidáme rozpuštěné máslo (tak, aby se s ním dalo pracovat).

  3. Vymažeme boky formy a také vysypeme. Nyní smíchanou směsí másla a sušenek vyplníme formu (i na bocích). Určitě nedávejte do trouby samotný korpus, jak někde píšou.

  4. Předehřejeme troubu na 160 °C. Mezitím uděláme náplň.

  5. Nejprve rozšleháme sýr, poté přidáme vejce, vanilkový cukr, citronovou šťávu, postupně přidáváme cukr a nakonec zakysanou smetanu.

  6. Náplň vylijeme do formy a uhladíme, viz. foto.

  7. Hotovou formu vložíme do trouby na 15 minut.

  8. Poté stáhneme teplotu na 120 °C a pečeme dalších 35-45 min. Po dané době troubu vypneme a necháme 20 minut pootevřená dvířka.

  9. Pak už jenom vytáhneme náš cheesecake a necháme ho vychladnout.

  10. Nakonec stačí vložit cheesecake do lednice. Musím říct, že teď je extra tuhý na to, jak se v troubě klepal.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!