Cheesecake - jednoduchý, pravý
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 250 g sušenek (nejvíce se mi osvědčily Clubky)
- 125 g másla
- Náplň:
- 500 g sýr Philadelphia
- 100 g cukru (já dal třtinový)
- 2 vejce
- 150 g zakysané smetany
- 2 lžičky vanilkového cukru
- citronová šťáva
Postup Cheesecake - jednoduchý, pravý
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozdrtíme sušenky. Já vzal např. kladívko na maso:)
K sušenkám přidáme rozpuštěné máslo (tak, aby se s ním dalo pracovat).
Vymažeme boky formy a také vysypeme. Nyní smíchanou směsí másla a sušenek vyplníme formu (i na bocích). Určitě nedávejte do trouby samotný korpus, jak někde píšou.
Předehřejeme troubu na 160 °C. Mezitím uděláme náplň.
Nejprve rozšleháme sýr, poté přidáme vejce, vanilkový cukr, citronovou šťávu, postupně přidáváme cukr a nakonec zakysanou smetanu.
Náplň vylijeme do formy a uhladíme, viz. foto.
Hotovou formu vložíme do trouby na 15 minut.
Poté stáhneme teplotu na 120 °C a pečeme dalších 35-45 min. Po dané době troubu vypneme a necháme 20 minut pootevřená dvířka.
Pak už jenom vytáhneme náš cheesecake a necháme ho vychladnout.
Nakonec stačí vložit cheesecake do lednice. Musím říct, že teď je extra tuhý na to, jak se v troubě klepal.