Papriky plněné quinoou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

5 bílých paprik
půl šálku quinoy
1 cibule
2 stroužky česneku
uzené tofu
tamari (sojová nebo teriyaki omáčka)
olej
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Quinoou uvaříme (řádně propláchnutou) ve dvojnásobném množství vody. Trvá to tak 10 minut, pak necháme pod pokličkou zbylou vodu vstřebat a načechráme vidličkou.

  2. Na osmažené cibulce orestujeme podrcený česnek a pokrájené tofu, smícháme s quinoou a ochutíme omáčkou tamari (případně teriyaki nebo sojovkou).

  3. Naplníme očištěné papriky a dáme potřené olejem bez podlití péci na pekáč vyložený pečícím papírem.

  4. Kolem můžeme rozložit rajčátka, případný zbytek tofu, stroužky česneku. Pokud chcete, můžete podložit anglickou slaninou. V průběhu pečení obrátíme, je do půl hodiny hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!