Mangoldový koláč
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Těsto:
- 120 g hladké mouky
- 50 g žitné mouky
- 50 ml oleje
- sůl
- voda
- Rajčatová omáčka:
- 5 lžic protlaku nebo pyré
- 1 lžíce oregana
- 2 stroužky česneku
- sůl
- Dále:
- 400 g mangoldu
- 1 cibule
- 100 g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
- olej
- 2 stroužky česneku
- 200 ml jogurtu
Postup Mangoldový koláč
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady na cesto zmiesime. Cesto vyvaľkáme a vyložíme nám okrúhlu koláčovú formu. V rúre na 180°C 10 min predpečieme.
Potrieme paradajkovou omáčkou, ktorú pripravíme zmiešaním pretlaku, oregana, prelisovaného cesnaku a soli. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nakrájaný mangold, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a 5 min podusíme. Podusený mangold rozložíme na koláč.
Povrch koláča potrieme jogurtom.
Pečieme na 180°C.