Mangoldový salát po maďarsku
Recepty, SalátySuroviny
- asi 500 g řapíků mangoldu
- 200 g barevných paprik
- olej podle chuti, šťáva z 1 citronu
- 1 PL strouhaného křenu
- 1 menší cibulka
- špetka soli (podle chuti)
Postup Mangoldový salát po maďarsku
Postup přípravy receptu
-
Řapíky mangoldu povaříme krátce v osolené vodě, nakrájíme na nudličky (plátečky) a promícháme s očištěnými a drobně pokrájenými červenými a žlutými paprikami.
Zalijeme dobře promíchanou zálivkou ze dvou lžic rostlinného oleje (olivový, slunečnicový), čerstvé šťávy z citronu, 1 lžíce strouhaného křenu a velice jemně posekané cibulky.
Promícháme, necháme, necháme uležet v chladničce (čím déle, tím lépe).