Colcannon

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké brambory ve slupce
1 hlávka kapusty
1 palička většího česneku
mléko
sůl
pepř
olivový olej (můžeme použít i jiný)
tymián (nemusí být)
polévková lžíce tuhého (nerozhřátého) másla

Postup přípravy receptu

  1. Celou hlávku česneku položíme na pekáček a osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, přidáme snítku tymiánu (v celku - netrháme) a dáme do vyhřáté trouby asi na 45 minut.

  2. Mezitím si omyjeme a uvaříme brambory ve slupce (udrží si tak vitamíny a chuť).

  3. Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Dáme ji do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme do měkka.

  4. Brambory rozšťoucháme se lžící másla.

  5. Přidáme mléko z kapusty, vymačkáme upečený česnek a nakonec přimícháme kapustu.

  6. Vše dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem. Můžeme z něj udělat i placky, které opečeme na pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!