Colcannon
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 velké brambory ve slupce
- 1 hlávka kapusty
- 1 palička většího česneku
- mléko
- sůl
- pepř
- olivový olej (můžeme použít i jiný)
- tymián (nemusí být)
- polévková lžíce tuhého (nerozhřátého) másla
Postup Colcannon
Postup přípravy receptu
-
Celou hlávku česneku položíme na pekáček a osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, přidáme snítku tymiánu (v celku - netrháme) a dáme do vyhřáté trouby asi na 45 minut.
Mezitím si omyjeme a uvaříme brambory ve slupce (udrží si tak vitamíny a chuť).
Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Dáme ji do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme do měkka.
Brambory rozšťoucháme se lžící másla.
Přidáme mléko z kapusty, vymačkáme upečený česnek a nakonec přimícháme kapustu.
Vše dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem. Můžeme z něj udělat i placky, které opečeme na pánvi.