Irská bramborová kapusta (Colcannon)
Recepty, PřílohySuroviny
- 400 g brambor
- 120 g čerstvé kapusty
- 1 mrkev
- 3 jarní cibulky (lze nahradit malou cibulkou a pórkem)
- 60 ml mléka
- 60 ml šlehačky
- 2 lžíce másla
- sůl
- citrónový pepř
- pažitka
Postup Irská bramborová kapusta (Colcannon)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme samostatně oloupané brambory a mrkev.
Na pánvi podusíme jen do poloměkka pokrájenou kapustu (aby zůstala křupavá).
Vše při vaření osolíme, po uvaření vše scedíme. Brambory i mrkev rozšťoucháme.
Na lžíci másla osmahneme téměř dozlatova nakrájenou cibulku a zalijeme ji mlékem a smetanou a zahřejeme-musí být horká.
Dokončení: smícháme brambory s mrkví a kapustou, dosolíme, opepříme nejlépe citrónovým pepřem.
Teď už jen lehce vmícháme smetanu+mléko+cibulku a pažitku. Servírujeme jako teplou přílohu, kterou přelijeme rozehřátým máslem.