Kašmírská rýže

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek rýže (nejlépe basmati)
2 cibule
olej
50 g rozinek
50 g spařených a oloupaných mandlí
1/2 lžičky kardamonu
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého římského kmínu
3 hřebíčky
sůl
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na větší kousky (čtvrtměsíčky).

  2. Přidáme propranou a scezenou rýži a za stálého míchání ji asi 3 minuty restujeme.

  3. Poté přidáme všechno koření, promícháme a zalijeme 1.5 hrnkem vody.

  4. Přivedeme k varu, stáhneme na nejmenší plamen a pod pokličkou vaříme 15 minut.

  5. Nakonec vmícháme rozinky a mandle, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 5 minut dojít. Podáváme posypané čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!