Kašmírská rýže
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek rýže (nejlépe basmati)
- 2 cibule
- olej
- 50 g rozinek
- 50 g spařených a oloupaných mandlí
- 1/2 lžičky kardamonu
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 3 hřebíčky
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup Kašmírská rýže
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na větší kousky (čtvrtměsíčky).
Přidáme propranou a scezenou rýži a za stálého míchání ji asi 3 minuty restujeme.
Poté přidáme všechno koření, promícháme a zalijeme 1.5 hrnkem vody.
Přivedeme k varu, stáhneme na nejmenší plamen a pod pokličkou vaříme 15 minut.
Nakonec vmícháme rozinky a mandle, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 5 minut dojít. Podáváme posypané čerstvým koriandrem.