Salát ze syrové červené řepy jednoduchý

Recepty, Saláty

Suroviny

2-3 střední bulvy červené řepy
1 pomeranč
1 limetka
1 lžíce olivového oleje
pažitka
zelená cibulka
sezamové semínko na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Omytou osušenou řepu oloupeme a nastrouháme na jilienne struhadle do misky. Z dobře omytého pomeranče ostrouháme oranžovou část kůry a přidáme do misky, stejně i kůru z poloviny limetky.

  2. Vymačkáme šťávu z celého pomeranče, z poloviny limetky a spolu s olejem promícháme s řepou. Přidáme lžíci nasekané pažitky. Salát rozdělíme na 3 porce a podáváme ihned posypaný sezamovými semínky a nasekanou zelenou cibulkou. Semínka sezamu lze vynechat nebo nahradit slunečnicovými.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!