Buchta s banánem a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
3 vejce
250 ml mléka
1 banán
1 lžička skořice
1/2 hrnku smetany (nebo oleje)
1/2 citronu
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme žloutky s cukrem. Mezitím rozmixujeme banán se skořicí a mlékem.

  2. Do žloutků s cukrem postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a banánovým mlékem. Také postupně vmícháme olej nebo smetanu. Nakonec přidáme šťávu z půlky citronu.

  3. Ušleháme tuhý sníh z bílků. Ten vmícháme opatrně do těsta. Když chceme mramorovou buchtu, odebereme trochu těsta, vmícháme kakao a poté dáme péci, jak jsme zvyklí. Pečeme pozvolna při 150-160°C cca 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!