Broskvová buchta s polevou ze zakysané smetany
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 240 g polohrubé mouky
- 60 g moučkového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vejce
- 150 g másla
- Na náplň:
- 300 g tučné zakysané smetany
- 100 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- 3 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 6 broskví
Postup Broskvová buchta s polevou ze zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, máslo na kousky a vypracujeme hladké těsto. Dvě třetiny rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno dortové formy. Lehce ho propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
V míse promícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem, žloutky, škrobem a citronovou šťávou. Broskve rozkrojíme na poloviny, vyjmeme pecky a dužinu nakrájíme na měsíčky.
Ze zbylého těsta vyválíme úzký plát těsta. Stočíme ho do šneka a rozvineme po obvodu formy u předpečeného mírně zchladlého korpusu.
Na dno rozložíme polovinu nakrájených broskví. Zalijeme je připravenou náplní a po obvodu poklademe zbylými měsíčky broskví. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a potom nakrájíme.