Dušené debrecínské zelí
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 4 nožky debrecínských párků
- 70-80 g slaniny
- 2 střední brambory
- velká cibule
- lžička sádla
- 2 lžičky sladké nebo uzené papriky
- 2 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- cukr podle kyselosti zelí
Postup Dušené debrecínské zelí
Postup přípravy receptu
-
Na lžičce sádla vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli nakrájenou na drobno. Restujeme do zlatova a přisypeme papriku. Zamícháme a hned přisypeme okapané a překrájené zelí.
Osolíme, přidáme nové koření a na jemno nastrouhané brambory. Podlijeme vodou nebo vývarem tak do poloviny zelí a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme.
Na pánvi s malým množstvím sádla opečeme nakrájené párky do křupava. Přidáme i s výpekem k zelí a společně chvíli povaříme. Zelí dochutíme a podáváme s chlebem.