Dušené debrecínské zelí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g kysaného zelí
4 nožky debrecínských párků
70-80 g slaniny
2 střední brambory
velká cibule
lžička sádla
2 lžičky sladké nebo uzené papriky
2 kuličky nového koření
sůl
pepř
cukr podle kyselosti zelí

Postup přípravy receptu

  1. Na lžičce sádla vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli nakrájenou na drobno. Restujeme do zlatova a přisypeme papriku. Zamícháme a hned přisypeme okapané a překrájené zelí.

  2. Osolíme, přidáme nové koření a na jemno nastrouhané brambory. Podlijeme vodou nebo vývarem tak do poloviny zelí a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme.

  3. Na pánvi s malým množstvím sádla opečeme nakrájené párky do křupava. Přidáme i s výpekem k zelí a společně chvíli povaříme. Zelí dochutíme a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!