Brambory dušené v mléce

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor
80 g másla
mléko
Hermelín
Gouda
sůl
pažitka (hodně)
tymián
libeček
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Ve vyšší pánvi rozpustíme menší část másla a brambory krátce. orestujeme.

  2. Zalijeme vařícím mlékem, tak pod povrch brambor a přidáme bylinky, kromě pažitky, a sůl. Dusíme s občasným zamícháním doměkka.

  3. Mezitím rozpustíme máslo, až začne vonět a odstavíme. Měkké brambory slijeme (mléko můžeme použít do polévky nebo omáčky) a vytáhneme bylinky.

  4. Na talíři horké brambory polijeme voňavým máslem, posypeme bohatě pažitkou, přidáme nakrájený Hermelín a nastrouhanou Goudu. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!