Smetanové kotlety zapečené se žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřových kotlet bez kosti (cca 1,5 cm silné)
- 250 g pokrájených žampionů
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 cibule
- chilli sůl v mlýnku
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup Smetanové kotlety zapečené se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Pokladame je na dno remosky.
Cibuli orestujeme do růžova na olivovém oleji a přidáme pokrájené žampiony. Krátce společně zarestujeme, trochu osolíme a poklademe na maso do remosky. Zalijeme smetanou ochucenou chilli solí z mlýnku.
V remosce pečeme cca hodinu, dokud se smetana nezredukuje a maso nebude zcela měkké.
Jako příloha se hodí rýže, ale i brambory nebo bramborová kaše.
Můžeme péct i v troubě, postup je obdobný.