Pomazánka z kozích rohů na topinky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1/2 kg červených kozích rohů
1/2 kg rajčat
1/2 kg cibule
1-2 hlavičky česneku
100 ml octa
250 ml oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
4 dkg soli
3 dkg cukru
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžička sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Papriky omyjeme, zbavíme semen a rozmixujeme. Rajčata, česnek a cibuli také rozmixujeme. Dáme do hrnce, přidáme ocet, olej, hořčici, sůl, cukr, pepř a papriku. Uvedeme do varu a za stálého míchání necháme odpařit vodu do hustoty jako povidla.

  2. Musíme dávat pozor, ke konci zmírníme teplotu a mícháme, prská to. Sklenice nahřejeme v troubě a horkou pomazánku dáme do sklenic, které zaděláme a překlopíme a po 15 minutách je otočíme, aby pomazánka stekla do sklenic a nezůstala na vrchu.

  3. Dáváme na topinky, pizzy a do pomazánek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!