Ledvinky zase jinak a opět chutně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

450 g vepřových ledvinek (3 ks)
150 g Gazdovské slaniny
3 snítky čerstvého rozmarýnu
1/2 středně velké cibule nakrájené na tenké půlměsíčky
1/2 kl mletého pepře
1 pl hladké mouky
2 pl sladké sojové omáčky
1 kl Solamylu rozmíchaného v 50 ml studené vody
1 kl oleje na pánev
sůl
pepř",

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky rozřízneme, odstraníme močovody, několikrát propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc.

  2. Ledvinky propláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou pokrájenou na delší úzké proužky. Zbytek slaniny překrájíme na kratší nudličky a dáme na velkou pánev potřenou olejem osmažit.

  3. Prošpikované ledvinky poprášíme pepřem, hladkou moukou a dáme prudce osmažit. Po 5 minutách je otočíme, přidáme rozmarýn, cibuli a bez přikrytí restujeme dalších 5 minut. Poté přidáme sojovou omáčku, přiklopíme poklicí a dusíme ještě dalších 5 minut.

  4. Měkké ledvinky přendáme na talíř a uchováme v teple. Do vydušené šťávy vmícháme ve vodě rozmíchaný solamyl, dochutíme solí a pepřem a necháme 1 minutu provařit.

  5. Ledvinky vložíme nazpět, prohřejeme a podáváme se šťouchanými brambory, které jsme si připravili během dušení ledvinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!