Ledvinky zase jinak a opět chutně
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 450 g vepřových ledvinek (3 ks)
- 150 g Gazdovské slaniny
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1/2 středně velké cibule nakrájené na tenké půlměsíčky
- 1/2 kl mletého pepře
- 1 pl hladké mouky
- 2 pl sladké sojové omáčky
- 1 kl Solamylu rozmíchaného v 50 ml studené vody
- 1 kl oleje na pánev
- sůl
- pepř",
Postup Ledvinky zase jinak a opět chutně
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky rozřízneme, odstraníme močovody, několikrát propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc.
Ledvinky propláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou pokrájenou na delší úzké proužky. Zbytek slaniny překrájíme na kratší nudličky a dáme na velkou pánev potřenou olejem osmažit.
Prošpikované ledvinky poprášíme pepřem, hladkou moukou a dáme prudce osmažit. Po 5 minutách je otočíme, přidáme rozmarýn, cibuli a bez přikrytí restujeme dalších 5 minut. Poté přidáme sojovou omáčku, přiklopíme poklicí a dusíme ještě dalších 5 minut.
Měkké ledvinky přendáme na talíř a uchováme v teple. Do vydušené šťávy vmícháme ve vodě rozmíchaný solamyl, dochutíme solí a pepřem a necháme 1 minutu provařit.
Ledvinky vložíme nazpět, prohřejeme a podáváme se šťouchanými brambory, které jsme si připravili během dušení ledvinek.