Telecí nebo vepřové ledvinky s houbami

Recepty, Houby

Suroviny

400 g ledvinek
20 g hladké mouky
150 g oleje (větší část je na opékání ledvinek)
600 g čerstvých hub
2 dl bílého vína
pepř
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očištěné oprané ledvinky nakrájíme na plátky, které opepříme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na oleji.

  2. Houby očistíme, nakrájíme, osolíme, okmínujeme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

  3. Měkké houby přidáme k ledvinkám zároveň s bílým vínem a trochou vody a ještě asi 1/4 hodiny dusíme. Solíme až těsně před podáváním. Podáváme s rýží nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!