Hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou na mačkaných bramborách a dušených rajčátkách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 ks hovězí svíčkové po 130 g
- 50 g parmezánu
- 20 g kapar
- 3 brambory
- 10 koktejlových rajčátek
- 20 g másla
- 1 stroužek česneku
- 1 svazek oregána
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup Hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou na mačkaných bramborách a dušených rajčátkách
Postup přípravy receptu
-
Troubu nastavíme na horkovzdušnou funkci a rozehřejeme na 160°C. Brambory oloupat a rozčtvrtit, rajčátka rozpůlit.
Brambory dát s 1 lžičkou soli do hrnce, zalít vodou, přivést k varu a při středním ohni nechat vařit 20 minut do měkka.
Kapary důkladně propláchnout pod tekoucí vodou a nahrubo nasekat. Česnek oloupat a najemno nasekat. Otrhat lístky oregána ze stonků a polovinu lístků najemno nasekat. Parmezán najemno nastrouhat.
V misce smíchat polovinu parmezánu s kapary, česnekem a lžící olivového oleje. Omýt svíčkové řezy, osušit a každý okořenit ½ lžičkou soli a pepřem podle chuti.
Na pánvi rozehřát na silném ohni 2 lžíce olivového oleje, naprudko opéct svíčkové řezy 1 minutu z každé strany.
Svíčkové řezy položit na plech vystlaný pečícím papírem, kaparovou směs rovnoměrně rozdělit na horní stranu masa a lehce přitisknout. Následně péct v troubě na střední teplotě 6 minut.
Mezitím dusit rajčátka na středním ohni 3 minuty na předtím použité pánvi. Okořenit 1 lžičkou soli, občas zamíchat.
Uvařené brambory slít a zachytit varnou vodu. Brambory a 50 ml varné vody vidličkou hrubě rozmačkat. Přimíchat zbytek parmezánu a nasekané oregáno. Okořenit pepřem podle chuti.
Mačkané brambory umístit na střed talíře. Svíčkové řezy položit navrch a ozdobit dušenými rajčátky a lístky oregána.