Mandlové dortíčky s krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
100 g hladké mouky
120 g Hery
100 g mletých neloupaných mandlí
2 lžíce rumu
3 lžíce moučkového cukru
KRÉM:
200 g bílé čokolády
100 g másla
2 rovné lžíce moučkového cukru
4 lžíce mléka
2 lžičky Nescafé

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme sypké suroviny, přidáme změklou Heru nakrájenou na menší kousky a rum a zpracujeme těsto, které dáme odležet do lednice. Těsto vyválíme na výšku cca 4mm a vykrajujeme kolečka.

  2. Pečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova. Vychladlé slepujeme krémem.

  3. KRÉM: V misce z nerezu nebo kastrůlku rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu. Do vychladlé dáme kávu, kterou jsme rozpustili v mléce. Máslo vymícháme s cukrem a postupně přidáváme čokoládovou hmotu.

  4. Naplníme jím zdobící sáček a natříkáme v malé vrstvě na polovinu upečených koleček. Druhou polovinou přikryjeme. Povrch koleček můžeme potřít žloutkovou (nebo jinou) polevou.

  5. POLEVA: 1 žloutek + 50 g moučkového cukru se tře do zhoustnutí, nejlépe vařečkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!