Perníková bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- Suroviny:
- 350 g polohrubé mouky
- 250 g krystal cukru
- 200 ml oleje
- 400 ml kefíru (kyšky)
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 lžička jedlé sody
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
- 3 lžíce rozinek
- 3 lžíce vlašských ořechů
- 3 lžíce medu
- rum
Postup Perníková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a olejem do hladké pěny.
Přidáme kefír a veškeré sypké suroviny a zamícháme.
Nakonec přidáme rozinky namočené v rumu, vlašské ořechy smíchané s medem, vše dáme do vysypané bábovkové formy.
Pečeme asi 50 minut na 180 °C.
Hotovou bábovku pocukrujeme, nebo ještě teplou polejeme polevou - zbylý rum z rozinek umícháme s ml.cukrem, 2 PL marmelády a citronovou šťávou. Posypeme mandlemi.