Perníková pěna
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g perníčků bez čokolády
- 1 lžička perníkového koření
- 2 vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 250 ml smetany ke šlehání
- 4 plátky želatiny
- 1 lžička másla
- 1 citron
- 1 pomeranč
- cukr nebo sirup
- cukr podle chuti
- mandarinky
Postup Perníková pěna
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v ledničce. Pak vmícháme dobře ušlehanou šlehačku a znovu uložíme na 30 minut do lednice.
Citron a pomeranč vymačkáme a vlijeme do kastrůlku s rozehřátým máslem, přidáme cukr a svaříme na sirup. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky a necháme je glazovat v sirupu.