Perníková pěna

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g perníčků bez čokolády
1 lžička perníkového koření
2 vejce
3 lžíce cukru krupice
250 ml smetany ke šlehání
4 plátky želatiny
1 lžička másla
1 citron
1 pomeranč
cukr nebo sirup
cukr podle chuti
mandarinky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v ledničce. Pak vmícháme dobře ušlehanou šlehačku a znovu uložíme na 30 minut do lednice.

  2. Citron a pomeranč vymačkáme a vlijeme do kastrůlku s rozehřátým máslem, přidáme cukr a svaříme na sirup. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky a necháme je glazovat v sirupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!