Lanýžové pralinky ve skořicovo-kakaovém pudru
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g kvalitní čokolády
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce skořicového cukru
- 2 lžíce rumu
- 6 lžic kakaa
- 1 lžíce skořice
- 80 ml 30% smetany
Postup Lanýžové pralinky ve skořicovo-kakaovém pudru
Postup přípravy receptu
-
Připravíme vodní lázeň. Do té dáme rozpustit 100 g čokolády, máslo, kokosový olej, cukr a skořicový cukr (všechny tyto ingredience vmícháváme postupně, pomalu). Do rozpuštěných ingrediencí vmícháme 4 lžíce kakaa.
Smetanu vyšleháme. Do vyšlehané smetany přidáme rum, z vodní lázně vytáhneme rozpuštěnou čokoládu a mícháme, pokud teplota není minimálně pokojová. Čokoládu po vychladnutí vmícháváme do smetany. Zakryjeme a dáme na hodinu chladit do lednice.
Po hodině chlazení můžeme začít tvarovat. Vezmeme čajovou lžičku a do prázdné nádoby připravíme skořicovo-kakaový pudr - 2 lžíce kakaa a 1 lžíce skořice. Lžičkou nabereme čokoládovou hmotu a vložíme do pudru, v rukou vytvarujeme kuličky.