Lanýžové pralinky ve skořicovo-kakaovém pudru

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g kvalitní čokolády
2 lžíce másla
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíce cukru
1 lžíce skořicového cukru
2 lžíce rumu
6 lžic kakaa
1 lžíce skořice
80 ml 30% smetany

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme vodní lázeň. Do té dáme rozpustit 100 g čokolády, máslo, kokosový olej, cukr a skořicový cukr (všechny tyto ingredience vmícháváme postupně, pomalu). Do rozpuštěných ingrediencí vmícháme 4 lžíce kakaa.

  2. Smetanu vyšleháme. Do vyšlehané smetany přidáme rum, z vodní lázně vytáhneme rozpuštěnou čokoládu a mícháme, pokud teplota není minimálně pokojová. Čokoládu po vychladnutí vmícháváme do smetany. Zakryjeme a dáme na hodinu chladit do lednice.

  3. Po hodině chlazení můžeme začít tvarovat. Vezmeme čajovou lžičku a do prázdné nádoby připravíme skořicovo-kakaový pudr - 2 lžíce kakaa a 1 lžíce skořice. Lžičkou nabereme čokoládovou hmotu a vložíme do pudru, v rukou vytvarujeme kuličky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!