Pečené papriky plněné smetanovou směsí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

6 bílých paprik
500 g mletého masa (půl vepřového, půl hovězího)
3 velké lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
koření na mleté maso
100 g anglické slaniny v tenkých plátcích

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře promícháme se solí, pepřem, kořením na mleté maso a zakysanou smetanou.

  2. Paprikám odřízneme vršky, vyndáme semeník, papriky naplníme připravenou směsí a naklademe do zapékací misky vytřené olejem. Na papriky nasypeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky.

  3. Zapékací misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme asi 20 minut, pak alobal odstraníme a papriky dopečeme lehce dozlatova, dvakrát je přitom otočíme, aby se opekly ze všech stran. Podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!