Pečené papriky plněné smetanovou směsí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 6 bílých paprik
- 500 g mletého masa (půl vepřového, půl hovězího)
- 3 velké lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
- koření na mleté maso
- 100 g anglické slaniny v tenkých plátcích
Postup Pečené papriky plněné smetanovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Maso dobře promícháme se solí, pepřem, kořením na mleté maso a zakysanou smetanou.
Paprikám odřízneme vršky, vyndáme semeník, papriky naplníme připravenou směsí a naklademe do zapékací misky vytřené olejem. Na papriky nasypeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky.
Zapékací misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme asi 20 minut, pak alobal odstraníme a papriky dopečeme lehce dozlatova, dvakrát je přitom otočíme, aby se opekly ze všech stran. Podáváme s bramborami.