Pikantní pečená cizrna
Recepty, LuštěninySuroviny
- 20 dkg vařené cizrny (nebo z konzervy)
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička drceného chilli
- 1 lžíce javorového sirupu
- limetková šťáva z 1/2 limetky nebo citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup Pikantní pečená cizrna
Postup přípravy receptu
-
Předehřejete si troubu na 200 st., horkovzdušnou na 180 st.
Scedíte cizrnu a nasypete ji do mísy, posypete paprikou, kmínem, drceným chilli, solí a pepřem a zakápnete javorovým sirupem, citronovou šťávou a olivovým olejem a dobře promícháte, aby bylo vše rovnoměrně ochucené.
Pečete asi půl hodiny, dokud není cizrna pěkně křupavá.
Dá se použít i jako krutony do polévky, do salátu nebo jen tak na takové to malé domácí mlsání.